Informatii utile pentru fabricarea sapunului natural in Oradea

Sper ca aceasta pagina sa fie de folos tuturor celor care ar dori sa incerce acest hobby :D si anume fabricarea de sapun natural de casa.

Deoarece calcularea cantitatii exacte de soda este vitala pentru reusita unui sapun am sa atasez cateva linkuri foarte utile:
1. Calculator pentru soda:
soapcalc.net
www.thesage.com

2. Folositi intotdeauna ingrediente de calitate si cat de naturale se poate... Conteaza foarte mult la calitatea sapunului si in timpul de realizare.

3. Soda caustica sau NaOH: este un ingredient de baza in obtinerea oricarui sapun, dar aceasta nu se va regasi in produsul final, intre soda si uleiurile folosite avand loc o reactie chimica. In plus in fiecare sapun se adauga un surplus de 5 - 8 % ulei care face ca sapunul sa fie mai cremos si mai fin cu pielea.
Dar din nou este vital sa folositi soda de „calitate” adica cu o puritate de 98 - 99 %. In Oradea aceasta se poate gasi la magazinul de materiale chimice de langa Parcul 1 Decembrie. Daca cumva aveti nevoie de mai multe informatii, puteti sa imi scrieti un e-mail si revin cu alte detalii.
2 comentarii:

  1. Salut, pe mine m-ar interesa mai multe informatii despre ce efecte are soda "transformata" asupra pielii si practic ce devine soda. F interesant!

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna, am fost la magazinul din Parcul 1 Decembrie in cautare de soda cu concentratia de 98% iar domnul de acolo a spus ca nu au mai avut produsul de 3 ani si ceva. Stii un alt loc din Oradea care comercializeaza soda?
    Ai un blog dragut, mult succes...

    RăspundețiȘtergere