marți, 26 iulie 2011

Iar colectia noua a lunii iulie cuprinde ...

A fost foarte cald la Oradea in ultimele 2 saptamani...dar nu am stat degeaba.

Din pacate nu am facut inca pozele cu ultimele transe dar sincer cred ca sunt o frumusete. Avand in vedere ca suntem inca in plin sezon de fructe si legume proaspete si fiindca nu ne-a mai ramas nici macar un sapunel de morcov sau de castravete ...am decis sa reluam cele doua retete. Cu cateva modificari bineinteles.

Sapunelul de Morcov: L-am creat special fiind un sapun ideal pentru orice piele dar mai ales pentru una mai matura care are nevoie de ingrijire. Ne-am gandit ca sa folosim suc de morcov deoarece acesta este un ingredient ce ajuta pielea sa lupte impotriva imbatranirii si sa-l combinam cu un ceai concentrat din galbenele. Si ne-a iesit o minunatie portocalie mata la care i-am mai adaugat miere si propolis.
Am sa postez zilele acestea o lista cu fiecare ingredient si beneficiile lui, fiecare fiind ales cu multa grija si pentru un scop anume.Sapunelul de galbenele si musetel: Daca cel de morcov era pentru o piele matura atunci acesta l-am ales pentru o piele sensibila. Si am folosit un ceai concentrat de galbenele cu musetel la care am mai adaugat flori de galbenele pentru un efect usor exfoliant, ulei de galbenele si miere.
Culoarea lui? Un crem mai inchis, cafeniu cumva de la flori dar cu un miros puternic, specific de galbenele si miere.


Iar cel mai recent: Un sapun de castravete. Personal il ador. L-am folosit deja pe tot din transa anterioara si ne-am decis sa mai facem unul. E racoritor, e placut pe piele, califeleaza si e chiar o placere sa te speli cu el. Iar de data aceasta am decis sa facem unul mat fara sa adaugam elemente exfoliante. O prietena ne-a intrebat daca nu s-ar putea sa te poti spala cu el si pe cap si ce ingredient ar fi cel mai bun pentru asta. Si atunci ne-am gandit la ricin. Acest ulei ajuta nu doar parul ci este benefic pentru tot ce tine de piele fiind extrem de hranitor si hidratant. Si ne-am gandit sa aiba o mireazma fresh. Vroiam sa ma simt revigorat dupa ce il folosesc si astfel l-am completat cu ulei esential de menta, tea tree si ricin. Cum miroase in camera? :D O placere sa tragi aer in piept!


Dar nu ne-am oprit aici...ci am decis sa ne jucam putin si am realizat din sapunurile de morcov si cel de castravete, un mozaic de culori si forme si promit ca in cel mai scurt timp sa revin si cu pozele demonstrative.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu